1 van 3

Over ons familiebedrijf

HET BEDRIJF
DIERENSPECIAALZAAK VOESENEK 
De grootste en compleetste dierenspeciaalzaak van de regio Breda, in Prinsenbeek!

Waar opa Frans Voesenek in 1957 begon met het verkopen en bezorgen van meel en varkensvoer zit nu een grote moderne dierenspeciaalzaak. Inmiddels heeft de 3e generatie Stefan Voesenek het bedrijf overgenomen van zijn vader Joost Voesenek. Maar in de filosofie van het bedrijf is al die jaren niets veranderd: De klant staat voorop! Dierenspeciaalzaak Voesenek, gelegen te Prinsenbeek, Noord-
Brabant, is een winkel met veel geschiedenis. In 1957 werd het bedrijf opgericht door Frans Voesenek. Toen destijds is dit bedrijf begonnen met het verkopen en thuisbezorgen van meel en veevoer vanuit de schuur. Door de afname van boeren in de omgeving werd de winkel, begin jaren tachtig, een kleine
dierenwinkel van ongeveer 40 vierkante meter, voor onder andere voer voor honden, katten en vogels (afbeelding 1). Vanaf dit moment werd de verkoop van veevoer steeds minder en de verkoop van met name vogelvoeding nam steeds meer toe. In 1985 nam de zoon van Frans, Joost Voesenek, de zaak
over en breidde uit naar een winkel van 120 vierkante meter. Vanaf dit moment kwam de verkoop van knaagdierenvoer en -toebehoren erbij (afbeelding 1). In 1995 werd het oppervlak van de winkelvloer uitgebreid naar 350 vierkante meter en werd de verkoop van honden-, katten- en vogeltoebehoren de grootste inkomstenbron. In 2003 werd dit zelfs 450 vierkante meter.

In 2010 openden wij als EERSTE dierenspeciaalzaak in Nederland een heuze DOGWASH!
In 2018 werd de zaak overgedragen aan de derde generatie, Stefan Voesenek, die inmiddels een groot klantenbestand heeft van zowel vaste klanten vanuit vroeger, als nieuwe klanten die eigenaar zijn van hun eerste pup.

"De klant" heeft hedendaags wel een andere betekenis gekregen, want bij dierenspeciaalzaak Voesenek is de klant niet persé het baasje, maar steeds meer het huisdier zelf. Dierenspeciaalzaak Voesenek hecht in de eerste plaats waarde aan het dier en kijkt naar de behoeftes die het dier heeft, hierna volgen de behoeftes en trends van het baasje. Uiteraard is de winkel tegenwoordig gevuld met moderne producten en merken waar uit gekozen kan worden. Precies afgestemd op de grootte, leeftijd, levensstijl, smaak en specifieke gevoeligheden van jouw huisdier. Of het nu gaat om voeding, speeltjes, manden of supplementen, dierenspeciaalzaak Voesenek heeft het allemaal! 


Joost Voesenek, Frans Voesenek en Stefan Voesenek in 2007 op de foto voor het 50 jarig bestaan van het bedrijf.

Op dit moment is de verkoop van artikelen voor honden en katten hoofdzaak en wordt de verkoop en bezorging van vee- en paardenvoer als bijzaak gezien. In de nazomer van 2021 werd de nieuwe, geïnnoveerde dogwash geopend, welke weer voor grote bekendheid zorgde in de omgeving.

DE ONDERNEMER
Stefan Voesenek heeft in 2018 de dierenspeciaalzaak overgenomen en is inmiddels de derde generatie die het bedrijf in bezit heeft.
Deze enthousiaste jonge ondernemer kijkt als nieuwe generatie met een frisse blik naar de branche en ontwikkelt nieuwe mogelijkheden om de klanten én hun baasjes van de beste producten en adviezen te voorzien.


Eigenaar Stefan Voesenek

 • INNOVATIEF

  Dagelijks zijn we bezig met nieuwe producten te zoeken en in te kopen, om ons assortiment te verbeteren én zodat we u altijd kunnen blijven verrassen!
 • EIGENWIJS

  We doen de dingen op onze eigen wijze en geheel anders dan bij een gemiddelde dierenspeciaalzaak. Zo passen we perfect bij de eigenwijze en moderne behoeftes van u en uw huisdier! 
 • ACTIEF

  Wij zijn een actieve dierenspeciaalzaak en leunen zeker niet achterover, we zijn daarom onder andere goed vertegenwoordigd op social media! Volgt u ons al?
 •  FUN

  Een dag niet gelachen.. is een dag niet geleefd zei Frans Voesenek vroeger. Plezier maken is toch het leukste wat er is! Wij werken elke dag met veel plezier in onze winkel. Wij hebben van onze hobby niet ons beroep gemaakt maar van ons beroep een grote hobby! 

De winkel anno nu
Stefan, Joost en Frans Voesenek in BN de Stem in 2007