NEP-SERESTO® banden in omloop

NEP-SERESTO® banden in omloop

Let op!
Er zijn NEP-SERESTO® banden in omloop

Wat je moet weten over namaakproducten van Seresto®
Recent zien we steeds meer namaakproducten van Seresto® die online worden verkocht.
Deze namaakbanden brengen de gezondheid van jouw huisdier in gevaar.
Malafide handelaars creëren en verkopen namaakproducten die niet effectief zijn tegen vlooien en teken. Door hun onbekende en/of klinisch niet geteste samenstelling stellen deze vervalsingen jouw huisdieren bloot aan parasieten, ondanks jouw inspanningen om jouw huisdier te beschermen.
Als je denkt dat je een nagemaakte Seresto-halsband hebt gekocht of eraan twijfelt, kan je op een eenvoudige manier een echte van een namaak-Seresto-halsband onderscheiden.


Waaraan herken je een echte Seresto® halsband?
Er bestaan veel imitaties van de Seresto®-halsband die onder een andere merknaam worden verkocht. Sommige halsbanden hebben zogenaamd dezelfde actieve ingrediënten als Seresto® en zouden worden aanbevolen door dierenartsen.
Er is echter geen enkel wetenschappelijke bewijs dat deze beweringen ondersteunt. Erger nog, er zijn namaakproducten die worden aangeboden onder de merknaam Seresto® en die het product proberen na te bootsen.
De Seresto®-halsband is een diergeneesmiddel waarvoor een vergunning voor het in de handel brengen is verleend door een gezondheidsautoriteit. Voor de unieke samenstelling van de band is de doeltreffendheid en veiligheid klinisch bewezen om de bescherming en veiligheid van jouw dier te garanderen. Een voorbeeld van een echte Seresto® verpakking zie je hieronder.

Zo kunt je een vervalsing van het echte diergeneesmiddel Seresto®
onderscheiden:
• De Seresto®-halsband is geurloos - Als jouw halsband niet volledig geurloos is, is het geen echte Seresto-halsband.
• De Seresto®-halsband heeft geen vette textuur bij het aanraken - zo ja, dan is de halsband nep.
• De Seresto® halsband is grijs en heeft een wit poeder op het oppervlak – dit is talkpoeder en niet het actieve bestanddeel zelf. Een halsband zonder enig spoor van dit talkpoeder is vermoedelijk namaak
• De Seresto®-halsband heeft een ‘richel’ op de buitenzijde en een Bayer-afdruk deze bevindt zich tussen de laatste twee lusjes van de halsband; als deze er niet is, ben je in het bezit van een vervalsing.

• Op de Seresto® halsband zelf is het lotnummer gedrukt – dat overeen komt met het lotnummer op de verpakking

• Kwaliteitsverpakking - De verpakking van de echte Seresto®-halsband is van hoge kwaliteit.
Afbeeldingen zijn gedrukt en niet geplakt op de voorkant van de doos, en het logo is in reliëf.
De halsband zelf is verpakt in een plastic hoesje. De doos is in een verzegelde folie verpakt om de unieke eigenschappen van de halsband te helpen bewaren.

• Tekst op de verpakking is in het Nederlands - Volgens de wet mogen op Nederlands grondgebied alleen geneesmiddelen met een Nederlands etiket worden verkocht. Als de tekst in een andere taal is, dan is de kans groot dat het product namaak is of geïmporteerd werd uit een ander land.
Als je een geval van namaak of imitatie van Seresto®-halsbanden vermoedt, meld dit dan bij de bevoegde autoriteiten (Commissie Aanprijzing Veterinaire Producten (CAVP)) om een einde te maken aan deze illegale handel. Je kan ook direct contact met ons opnemen.

We nemen de productie en distributie van onze producten zeer serieus om de kwaliteitsnormen te waarborgen en de gezondheid van jouw huisdier(en) te beschermen.

SERESTO halsband voor hond & kat - Werkzame bestanddelen: Imidacloprid en flumethrine. Kanalisatie: Vrij. REG NL: 108279 (kat),
108283 (hond)/108285 (hond). Verdere informatie is op aanvraag beschikbaar bij Elanco Nederland BV, Van Deventerlaan 31, 3528 AG, UtrechtSeresto®, Elanco en het schuine balk logo zijn eigendom van Elanco en haar filialen.
© 2021 Elanco Nederland BV. PM-NL-21-0245

 

Terug naar blog

4 reacties

Hallo ik heb 4 Seresto vlooien banden gekocht op marktplaats ze verkoopt ze onder de echte maar hebben geur ze verkoopt ze voor 14.75 zonder blik met blik 17.25 ze vertelde ze zijn tot 2030 houdbaar maar er zit geen datum op uit An Amsterdam dus gewaarschuwd mens teld voor 2

Riekie Van Elst

Via Frugoocom besteld, bleken dus afkomstig uit China. Ik gebruik al jaren Seresto en nooit geen teken bij mijn hond,nu al 2 volgezogen teken gevonden. Dus koop deze banden dus niet via Frugoo.com.

Hannes

wij hebben 2 seresto banden gekocht bij Fruugo.com en betaald achteraf blijkt het nep seresto banden tezijn Deze banden voldoen niet aan de eisen van de orginele seresto’s. Let op deze banden komen uit China

Elly

Ik heb 2 nep banden ontvangen, bij Bol besteld via Partner Viphondjes. Twijfelde al maar door het nalezen van het artikel wist ik het zeker :(

Micha

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.