LET OP: Zo kort kan je hond in een warme auto zitten!

hond-warme-auto

Fijn dat warme weer! Maar baasjes van trouwe viervoeters opgelet: jaarlijks worden tientallen honden in veel te warme auto’s achtergelaten. ‘Eventjes weg’ is vaak al te lang voor een hond en kan fataal zijn.

Honden kunnen niet zweten zoals wij en ze hebben ook nog eens een vacht die isolerend werkt. Maar wanneer is een auto te warm voor honden?

Snel te heet in de auto

Een auto wordt veel sneller heet dan je zou verwachten. Is het buiten 24 graden? Dan is het in de auto binnen tien minuten tien graden warmer. Na een halfuur kan zelfs de 43 graden worden bereikt. Wanneer het lichaam van een hond 42 graden bereikt, wordt het bloed stroperig en kan het niet meer goed worden rondgepompt.

Op een warme zomerdag kan een hond na vijftien minuten in de auto al oververhit raken. Puppy’s en oude honden zijn extra gevoelig voor oververhitting. Dat je auto niet zo snel opwarmt omdat-ie licht van kleur is en ervan uitgaan dat een raampje openlaten afdoende is, zijn twee bekende misvattingen!

Katten zijn overigens net zo gevoelig voor de hitte als honden.

Oververhitting voorkomen

Is het buiten warmer dan twintig graden? Laat je huisdier dan op de koelste plek. En loop aan het begin van de dag – als het nog niet zo warm is – een grote ronde, zodat later op de dag een kleine ronde volstaat. En ga je ergens naartoe met je hond? Zorg dan altijd dat je water bij je hebt. Ook is een koelhalsband en/of een koelmat een must om in huis te hebben! 

Vind al onze producten voor verkoeling hier: https://dierenspeciaalzaakvoesenek.nl/collections/verkoeling

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.