Het kopen van een hondenloopplank

Het kopen van een hondenloopplank

Wat is een hondenloopplank ?

Een hondenloopplank is een hulpmiddel dat het voor een hond gemakkelijker maakt om zich veilig van en naar een verhoogde positie te verplaatsen, zoals de achterkant van een SUV, het platte bed van een pick-up truck en huismeubilair zoals bedden, banken, sofa’s en zelfs trappen. Het punt is dat de hondenhelling helpt de hoeveelheid werk te verminderen die honden moeten uitvoeren om van punt A naar punt B te komen.

In veel gevallen zijn deze apparaten aanbevolen bij honden met gewrichtsproblemen zoals artritis, artrose of heupdysplasie. Het springen op of van een verhoogd platform kan een te grote druk op de gewrichten veroorzaken wat de kans op gewrichts- en kraakbeenbeschadiging nog verder vergroot. Dit kan de gewrichtsafwijking bij honden verergeren.

Hondenloopplanken worden niet alleen aangeraden bij honden met spier- en gewrichtsproblemen. Deze worden ook aanbevolen voor gebruik bij zieke honden. Wanneer honden ziek zijn, daalt hun energieniveau aanzienlijk zodat veel honden geen zin hebben om te bewegen. Opstaan en in uw voertuig springen kan erg belastend zijn voor een zieke hond. Door ze op een helling te laten lopen, wordt de hoeveelheid werk die ze moeten doen sterk verminderd en dit helpt hen om energie te besparen, waardoor ze veel sneller kunnen genezen.

Hondenloopplanken zijn ook nuttig voor oudere honden. Senioren hebben doorgaans veel gezondheidsproblemen zoals verminderde spierkracht, stabiliteitsproblemen, chronische pijn, minder beweeglijkheid van de gewrichten en zelfs kwetsbaarheid van de botten. Dit laatste is een speciaal punt omdat een verkeerde landing vanuit een verhoogde positie de reeds kwetsbare botten van oudere honden kan breken. Ook hebben puppy’s nog niet de nodige spierkracht om op uw truck, auto of zelfs op uw bed te springen. Ze hebben hulp nodig om op deze dingen te komen.

Dit moet je overwegen bij het kiezen van een hondenloopplank

Het kiezen van de juiste hondenloopplank voor je hond is relatief eenvoudig. Dit geldt vooral als je al weet met welke factoren je rekening moet houden in je keuze. Als je nog niet zeker weet waar u op moet letten, lees dan hieronder onze tips.

Doel van de hondenloopplank
Er zijn talloze soorten en ontwerpen hondenloopplanken, afgestemd op een specifiek doel dat ermee bereikt moet worden. Er zijn planken die speciaal zijn gemaakt voor meubels in huis zoals bedden, banken, banken, banken en zelfs tafels. Er zijn ook hondenplanken die zijn ontworpen voor meerdere trappen. Deze lijken op de hellingen die je vaak ziet voor roelstoelgebruikers.

Hondenloopplanken zijn er ook in verschillende stijlen. Er zijn exemplaren die meer lijken op uitgebreide trappen, compleet met hekwerk en zachte, gewatteerde treden. En dan zijn er nog planken die meer lijken op uw traditionele rechte hellingbaan. Hoe dan ook: zorg er voor dat je weet wat je zoekt. De truc is om er een te kiezen die zowel thuis, in je voertuig als ergens anders gebruikt kan worden.

Inklapbaar, vast of telescopisch?

Opklapbare en telescopische hondenloopplanken bieden een uitzonderlijke veelzijdigheid omdat ze gemakkelijk kunnen worden opgeborgen en vervoerd naar waar ze nodig zijn. Wij bevelen de telescoopvariant aan omdat het veel gemakkelijker is om de lengte van het loopvlak te vergroten door het ene paneel over het andere te schuiven. Het nadeel is dat een telescopisch systeem meestal duurder is.

Vaste hondenloopplanken zijn goede opties voor bedden en andere lage meubels. Maar omdat ze vastzitten, verspil je in wezen kostbare ruimte. Dus als je een krappe woonruimte hebt is een vouw- of telescopisch systeem nog steeds het beste.

Gemakkelijke hantering

Het gewicht van de hondenloopplank is echt belangrijk, omdat je jezelf ook niet wilt belasten met het laden en lossen van dit apparaat in je voertuig of je huis. Je wil dus een loopplank die licht in gebruik is.

Zo leer je een hond de loopplank gebruiken

De meeste honden zullen een honden loopplank niet vanzelf gebruiken. Ze zijn gewend in de kofferbak te springen, of reizen misschien helemaal niet mee in de auto. Toch is het belangrijk dat wanneer je hond mee op pad moet, je hem dit enkel laat doen met een speciale loopplank voor je hond. Dit is beter voor de rug en gewrichten van je dier en voorkomt stress en ongelukjes. Daarnaast beperk je de kans op het beschadigen van je voertuig door de nagels van je hond. Sommige honden begrijpen meteen hoe het werkt, anderen zal je eerst kennis moeten laten maken met de loopplank. Vindt je dier het eng, leg de hondenloopplank dan eerst op de grond. Laat hem er rustig aan snuffelen en beloon hem als hij met zijn poot of poten erop durft te gaan staan. Oefen nooit te lang achter elkaar. Je kan beter een paar keer kort oefenen in plaats van één keer lang, zodat jouw hond langzaam kan wennen aan de hondentrap. Gaat dit goed dan kan je verder gaan door de honden loopplank op een klein opstapje te leggen zoals een steen of plank. Bouw dit uit naar steeds een stukje hoger en blijf belonen. Wanneer het goed gaat kan je het bij de loopplank auto proberen. Uiteindelijk zal iedere hond leren omgaan met een hondentrap.

Eindconclusie: Hondenloopplanken

Een loopplank voor je hond helpt je oudere, kleinere of minder flexibele hond in de auto te komen. De loopplanken zijn er in verschillende soorten. Van uitschuifbare hondenloopplanken of een loopplank die je dubbel kan vouwen zodat hij makkelijk op te bergen is. Daarnaast zijn er ook hondentrapjes, dit is een trapje voor je hond zodat hij makkelijk zelf omhoog kan klimmen. 

Bekijk al onze loopplanken: https://dierenspeciaalzaakvoesenek.nl/collections/vakantie-op-reis

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.