WAT IS HYPOALLERGEEN HONDENVOER?

Gepost door Stefan Voesenek op

WAT IS HYPOALLERGEEN HONDENVOER?

Bij Dierenspeciaalzaak Voesenek krijgen we steeds vaker de vraag welke voeding geschikt is voor honden met een voedselallergie of -intolerantie. De oplossing? Hypoallergeen hondenvoer. Maar wat is hypoallergeen hondenvoer precies?

DEFINITIES VAN HYPOALLERGEEN HONDENVOER

Dit is gelijk een lastige kwestie: De term hypoallergeen heeft niet echt één vastgestelde definitie. De term heeft de volgende drie betekenissen:

  1. Hypoallergeen hondenvoer dat is samengesteld met unieke eiwitbronnen. Dit zijn eiwitbronnen waar slechts een klein percentage honden (2%) allergisch voor is.
  2. Hypoallergeen hondenvoer dat is samengesteld met 1 dierlijke eiwitbron. Hierdoor wordt de kans op een allergische reactie aanzienlijk verkleind.
  3. Hypoallergeen hondenvoer dat is samengesteld met gehydrolyseerde eiwitten. Nog zo’n lastig woord! Simpelweg betekent het dat de eiwitten in hele kleine stukjes zijn geknipt, waardoor het lichaam ze niet meer herkent. Hierdoor is de kans klein dat je hond een allergische reactie krijgt.

EEN EENVOUDIGE BETEKENIS

De bovenstaande definities van hypoallergeen hondenvoer hebben een ding met elkaar gemeen. Het voer is samengesteld om de kans op een allergische reacties te verkleinen. Zoals je hierboven las kunnen ze dat op verschillende manieren doen. Hypoallergeen voer is speciaal ontwikkeld voor honden met een allergie of intolerantie voor bepaalde voedingsstoffen. Daarom is dit voer laag in allergenen, zodat de kans op een negatieve reactie wordt verminderd.

EEN HOND MET VOEDSELALLERGIE OF -INTOLERANTIE?

Wil je weten wat de symptomen zijn van voedselallergie en welk voer je het beste kunt geven bij een allergie? Vraag ons om advies!

Wel mogen we verklappen dat bijvoorbeeld de merken Profine en Prins hypoallergene voeding hebben. Zo zijn de hondenbrokken van Profine samengesteld met 1 unieke eiwitbron en zijn ze geheel tarweglutenvrij. De kans is hierdoor klein dat een hond een allergische reactie heeft op de voeding.
Wil je liever een speciale dieetvoeding? Probeer dan de hypoallergene dieetvoedingen van Prins. 


Deel deze post← Oudere post Nieuwere post →


Laat bericht achter

Berichten worden gescreend voor plaatsing